STARTPAGINA.
EMAIL.
HET THEATER.
EERDERE PRODUCTIES.
JOOP.

OOG IN OOG

Bewerking van ‘The Death and the Maiden’ van Ariel Dorfman

Decor en Regie: Joop van der Linden

Met: Lilian van den Berg, Michiel Kerbosch en Donat Ontskul

Première 12 juli 2014

Lilian van den Berg, Michiel Kerbosch en Donat Ontskul, alle drie in het verleden al vaker en ook nog eens steeds luider toegejuicht door het publiek van Theater Het Hof, spelen vanaf donderdag 10 juli t/m donderdag 7 augustus de aangrijpende en psychologische thriller Oog in oog in de regie van Joop van der Linden.

 

Oog in oog stelt een aantal essentiële vragen voor de door dictaturen geplaagde landen, die overal in de wereld worden aangetroffen, door alle tijden heen. Tegelijkertijd zindert de voorstelling van spanning, die nog eens wordt versterkt door keiharde, bijna cynische humor.  

Oog in oog is een bewerking van het prachtig geschreven toneelstuk 'De dood en het meisje' van de Chileense auteur Ariel Dorfman. In 1994 verfilmd door Roman Polanski.

 

 

Een man staat langs de kant van de weg en krijgt van een vriendelijke voorbijganger een lift naar huis. Eenmaal thuisgekomen meent zijn vrouw de voorbijganger te herkennen: ze hoort de stem van de man die haar ooit tijdens de junta gemarteld en verkracht heeft. Ze sluit hem op in huis en besluit hem te berechten. Deze 'rechtszaak' roept vele herinneringen in haar op. Met die herinneringen confronteert zij haar gevangene, vastgebonden op een stoel.Die confrontatie krijgt de allure van een Griekse tragedie. En als altijd blijven de vragen van recht en onrecht, waarheid en leugen, macht en onmacht actueel.