STARTPAGINA.
EMAIL.
HET THEATER.
EERDERE PRODUCTIES.
JOOP.

FCKD

Van en met: LOS muziektheater
Regie Rien Kroon
Première: 7 september 2012

Sinds 2006 vormen Femke Vernij, Charlotte Waardenburg, Kim de Fuijk en Dookje van Dieren de cabaretformatie LOS Muziektheater. Tijdens hun studie Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem stonden de meiden al vaak samen op de planken, maar pas na hun afstuderen besloten zij echt de theaters in te gaan. Na succesvolle deelnames aan het Amsterdams Kleinkunst Festival (halve finale) en het Groninger Studenten Cabaret Festival (finale) won de groep de prijs voor Meest Veelbelovend Talent van VARA HumorTV. In januari 2010 ging de eerste avondvullende voorstelling van LOS in premiere: Lijf On Stage. Deze zeer muzikale en komische voorstelling stond 5 weken achtereen in een uitverkocht Theater Het Hof in Arnhem, om vervolgens 2,5 jaar door heel Nederland te spelen. En niet zonder succes: in maart 2012 werd LOS opgemerkt door impresariaat Mojo Theater, en staat sindsdien daar gecontracteerd.

 

In september 2012 hoopt LOS Muziektheater dit succes te evenaren met de nieuwe voorstelling FCKD, waarvoor de groep in de zomermaanden hard heeft gerepeteerd met regisseur Rien Kroon. Waar bij Lijf On Stage het thema “ouderdom” centraal stond, staat bij FCKD de titel heel letterlijk en figuurlijk centraal. FCKD staat voor Femke, Charlotte, Kim en Dookje, de personages waar de hele voorstelling om draait, en het staat voor het feit dat iedereen op welke wijze dan ook “fucked” ofwel “genaaid” is in het leven. Net als bij hun vorige voorstelling haalden de meiden inspiratie uit het leven en uit onderwerpen die dicht bij henzelf staan. Dit betekent echter geen zachtzinnigheid: LOS staat bekend om haar zelfspot en waanzinnige kijk op het leven, en ook in FCKD sparen zij zichzelf, noch het publiek. LOS sleurt alles en iedereen mee op weg naar hun waarheid.

Na hun enorm succesvolle eerste productie 'Lijf On Stage', kwam LOS muziektheater met de tweede productie vijf weken lang ons theater bespelen. Daar waar de victorie begon en waar de producties van LOS het meest tot hun recht komen, mede door de ambiance, de directe beleving van het publiek en de creatieve inbreng van theater Het Hof, willen ze hun succesvolle tournee van FCKD dan ook juist hier beëindigen. Nu krijgt u de kans deze geweldige productie nogmaals te kunnen bijwonen.  En heeft u het de eerste keer gemist, dan zal  deze voorstelling met deze vier bijzonder talentvolle meiden voor u zeker een beleving worden, die u absoluut niet mag missen. Dus grijp die kans!

Reprise  17 april t/m 8 mei 2014