STARTPAGINA.
EMAIL.
HET THEATER.
EERDERE PRODUCTIES.
JOOP.

Duo Dubbel: cabaret van (on)bekende liedjes

 

 

Lachen of huilen van ontroering, geluk en plezier: het mag allemaal bij het intieme liedjesprogramma ‘Van Sonneveld tot Stevie Wonder’ van cabaretières Dookje Engelhard en Charlotte Waardenburg. Samen vormen ze Duo Dubbel en staan ze met hun eerste programma in Theater Het Hof.

Interview: Gemma Schoot
Foto’s: Eva Broekema

We kennen jullie toch van LOS Muziektheater?

Dookje: “Ja, en we blijven ook bij LOS, hoor! Maar we houden zoveel van liedjes, dat we graag eens samen een programma wilden maken met al die pareltjes die we kennen. We wilden ze in een nieuw jasje steken, er een eigen vertolking aan geven. Daar zijn we over door gaan denken.”

Hoe gingen jullie te werk?

Charlotte: “We begonnen met een lijstje van liedjes die we zelf mooi vinden en waaraan een persoonlijke herinnering of betekenis is verbonden. Muziek brengt je terug naar specifieke momenten in je leven.”

Dookje: “Toen bedachten we dat iedereen toch zulke liedjes moet kennen. Daarom mag het publiek een lied aanvragen met een persoonlijk verhaal erbij. Wel uiterlijk twee weken van te voren graag, zodat we er iets nieuws van kunnen maken.”

Wanneer zongen jullie voor het eerst samen?

Charlotte: “Toen we allebei de Muziektheater-opleiding deden bij ArtEZ. Ik zat in de derde klas, Dookje in de tweede en we kregen duolessen. Ons eerste liedje van toen zingen we ook in de voorstelling: It’s oh so quiet.”

Dookje: “Het gebeurt ook wel spontaan. Zoals tien jaar geleden na een van de eerste optredens van LOS. Dat was in Nice, op een congres van vaatchirurgen. Ja, dat zijn nog eens kringen. Charlotte en ik zijn niet zo van het borrelen, dus aan het eind van de avond begonnen we liedjes te zingen aan de piano. Er kwamen steeds meer vaatchirurgen naar ons toe met verzoeknummers; het werd een soort karaoke tot diep in de nacht. Toen merkten we dat bijna niemand al die liedjes en songs kende.”

Hoe Arnhems zijn jullie?

Dookje: “Heel erg. Ik kom uit Amsterdam en mijn moeder vond het moeilijk dat ik naar Arnhem ging. Alsof het bijna Duitsland was, zo ver weg voelde het voor haar. Maar ik heb mijn hart aan de stad verpand. Ik had een appartement in het centrum en in de weekends kwam mijn man daar ook en genoten we van het  Arnhemse uitgaansleven. We hebben ook elders in het land gewoond, maar wonen nu in Heveadorp.”

Charlotte: “Ik kwam vanuit Amersfoort naar Arnhem en ben er nooit meer weggegaan. De studiejaren waren een heerlijke tijd van dansen, acteren, zingen en nieuwe mensen ontmoeten. Ik ontmoette mijn man in de bus naar het Kröller Müller Museum. Ik woon in Malburgen-Oost, maar heb in al die jaren alle wijken in de stad wel gehad, ook Klarendal.”

Waar houden jullie zelf van op theatergebied?

Dookje: “De familievoorstelling van Introdans ‘So you think you can stoelendans’ vonden we prachtig. We vragen choreograaf Adriaan Luteijn wel eens om voor LOS een choreografie te maken. ‘O, jullie moeten een dansje? Kom maar’, zegt hij dan.”

Charlotte: “We gaan ook allebei graag naar de voorstellingen van Theater De Plaats. Geweldig, zoals zij mensen uit de wijk als het ware mee laten reizen in de voorstelling. Dat vinden we zo mooi van De Plaats.”

PASPOORT Duo Dubbel
Conceptie: 2014
Geboren: begin 2015
Geboorteplaats: Arnhem
Eerste programma: ‘Van Sonneveld tot Stevie Wonder’
Voorstellingen: 7, 14, 21 en 28 maart, Theater Het Hof; steeds met een
special guest

Jouw verzoeknummer voor ‘Van Sonneveld tot Stevie Wonder’
Jouw lievelingslied aanvragen voor de voorstellingen in maart? Stuur uiterlijk twee weken vóór de voorstelling een mailtje naar info@theaterhethof.nl met titel en uitvoerende, plús je persoonlijke herinnering of betekenis. Geef ook de speeldatum door waarop je aanwezig kunt zijn. Duo Dubbel maakt een selectie uit alle aanvragen en voegt die toe aan de vaste playlist.

 

 

 

 

DUO DUBBEL

Spel , zang en conept: Charlotte Waardenburg en Dookje Engelhard

première: 7 maart 2018