STARTPAGINA.
EMAIL.
HET THEATER.
EERDERE PRODUCTIES.
JOOP.

Het gezelschap achter mij was het er in de pauze al over eens: ‘deze show is nu al leuker dan zijn voorgangers’. Na de pauze passeren nog een aantal scenes met hoogtepunten zoals: ‘hoe hoger de hak hoe groter de kinderwens’ en een ode aan de zeer voedzame placenta-ta-ta’. Dookje doet nog een duit in het zakje met haar lied over de keuzestress in de huidige maatschappij. Je zou denken dat deze show zich vooral op dames richt, echter heeft ook mijn man zich kostelijk vermaakt.  Een leuke voorstelling die zeker het bezoeken waard is.

UITreporter - VAST

Een voorstelling van LOS muziektheater

Door: Sandra Pitlo

  

Zet vier totaal verschillende dames bij elkaar, met stuk voor stuk verschillende (muzikale) kwaliteiten en je hebt LOS Muziektheater: een zalige club dames die met grote hilariteit en fijne stemmen, herkenbare situaties uit het leven lekker uitvergroten. In de vorige voorstellingen heb ik genoten van de herkenning en het tikje ordinaire. Ik was dus heel benieuwd naar de vierde voorstelling van deze dames: VAST.

 

Op een bepaalde leeftijd kom je vast te zitten in het leven: de één wordt moeder, de ander gaat trouwen, weer een ander zit vast in haar eigen lichaam en vastzitten in de meerkeuzemaatschappij is ook geen pretje.  Femke, Dookje, Kim en Charlotte zijn ‘volwassen’ geworden en hebben het maar zwaar..  ik zat de hele avond vast aan de meiden van LOS. En dat was geen straf.

 

"Je zou denken dat deze show zich vooral op dames richt, echter heeft ook mijn man zich kostelijk vermaakt"

 

Een goeie binnenkomer is de pikante ode die de dames brengen aan chocola. Herkenbaar voor de dames, voor de mannen in de zaal vooral fijn om naar te kijken. Vervolgens belanden we in een hilarische parodie op The Godfather, met Don Prenatal in de hoofdrol. De bezoeker wordt meegevoerd in de dilemma’s in het kersverse moederschap. Hoewel ik persoonlijk vaak jeuk krijg van dergelijke ‘ikbenmoeder-spam’, heb ik smakelijk gelachen om deze parodie. Erg leuk gedaan!! Daarna passeert de ellende van een partner die snurkt en een gesprek met je spiegelbeeld over afvallen en gezond eten. De wijze waarop Kim dit doet is werkelijk fantastisch! De zelfspot viert hoogtij en blijkbaar oh zo herkenbaar voor vele dames in de zaal.

 

Het gezelschap achter mij was het er in de pauze al over eens: ‘deze show is nu al leuker dan zijn voorgangers’. Na de pauze passeren nog een aantal scènes met hoogtepunten zoals: ‘hoe hoger de hak hoe groter de kinderwens’ en een ode aan de zeer voedzame placenta-ta-ta’. Dookje doet nog een duit in het zakje met haar lied over de keuzestress in de huidige maatschappij. Je zou denken dat deze show zich vooral op dames richt, echter heeft ook mijn man zich kostelijk vermaakt.  Een leuke voorstelling die zeker het bezoeken waard is.

 

LOS is nog tot 15 oktober te zien bij Theater Het Hof dus bestel snel een kaartje voordat het te laat is!

 

 

LOS is nog tot 15 oktober te zien bij Theater Het Hof dus bestel snel een kaartje voordat het te laat is!

VAST

met en van LOS muziektheater

Tekst en muziek van Charlotte, Femke, Kim en Dookje

Première: 15 september 2016