STARTPAGINA.
EMAIL.
HET THEATER.
EERDERE PRODUCTIES.
JOOP.

 

TWINTIG JAAR GELEDEN

 

Precies twintig jaar geleden werd de allereerste  productie in ons eigen theater gespeeld. De muzikale komedie "EEN WEEKEND PRWX-Q-STRADEEL". Toentertijd gespeeld door Joop van der Linden, Nanette Edens, Hans Karel Finieg en Roeland Drost. Nu leek het ons een bijzonder leuk  idee om van dat geweldige en zeer succesvolle toneelstuk een remake te maken, met jonge talentvolle acteurs. En die hebben we gelukkig kunnen vinden en contracteren in de personen van Hanne Jacobs en Tom Schraven. Beide afgestudeerd aan de muziektheateropleiding van ArtEZ. Zij zullen met hun muzikale en acteertalenten van deze remake een waar feest maken waar u met bijzonder veel plezier naar zult kijken en luisteren. De muzikale verbindende factor zal dit keer vervuld worden door de virtuoze pianist; Dick van der Stoep.

 

HET VERHAAL

 

Edwin van Eijck, een succesvol componist van populaire liedjes, wordt gekoppeld aan tekstdichteres Sasja Slewak, die net haar eerste hit heeft gescoord. En hoewel de samenwerking op het artistieke vlak al snel naar wens verloopt, liggen de persoonlijke verhoudingen aanvankelijk mijlenver uit elkaar. Zijn ze eerder elkaars tegenpolen. Dat er naast schitterende songs tevens iets moois tussen de beide liedjesmakers zelf ontstaat, kan alleen maar tot hilarische taferelen leiden. Wat dan ook gebeurt. Droogkomische teksten en hilarische situaties wisselen elkaar in rap tempo af en de prachtige live gezongen en gespeelde liederen maken het geheel tot een toneelbeleving, die u zeker niet mag missen. Speciaal voor deze voorstelling fungeert Het Hof tevens als nachtclub, waar huispianist Dick van der Stoep u al vanaf 20.00 uur verwelkomt met zijn muziek.

'Een weekendje weg' in Theater Het Hof

UITreporterverslag

Datum: vr. 11 november
Door: Stefanie Harsevoort

 

Het is een koude vrijdagavond. We fietsen voorzichtig want de vorst heeft de straten bevroren. Het lijkt wel winter! Met twee vriendinnen ben ik op weg naar het meest intieme theater van Arnhem waar we getrakteerd worden

'Een weekendje op een weekendje weg. Poeh, daar was ik wel aan toe!

UIT in Arnhem had me gevraagd of ik een avondje hun oren en ogen wilde zijn bij de nieuwe voorstelling van Theater Het Hof. Tot op heden was ik alleen naar de grote producties in het Stadstheater geweest dus ik kende Het Hof alleen van verhalen. Het kleinste en meest sfeervolle theater van Arnhem zou gerund worden door een alleraardigst koppel dat met veel liefde en passie een viertal producties per jaar op de planken brengt. Dit in combinatie met goed acteerwerk en de bijzondere sfeer van het theater maakt dat Het Hof je na één bezoekje niet meer loslaat. Je begrijpt dat ik zeer benieuwd was naar hoe de liefde voor theater in dit kleine familiebedrijf tot uiting zou komen in hun nieuwe productie 'Een weekendje weg'.

 

Op de Boekhorstenstraat aangekomen worden we verrast door de ligging van het theater. Middenin een woonwijk verrijst een prachtig oud schoolgebouw waarin Het Hof gevestigd is. We gaan naar binnen en even lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. We nemen plaats aan een klein tafeltje in de zaal van het theater, dat eerder aanvoelt als een huiskamer, en bestellen een biertje aan de bar. De directeur heet ons persoonlijk welkom en vraagt ons het kaarsje op tafel te doven met een bierviltje. Heerlijk, waar vind je dit nou nog! Voor ons op tafel staat een bakje nootjes. Snel pak ik een handje voordat het zaallicht dimt. De voorstelling kan beginnen!

 

Het doek gaat open en we zien componist Erwin van Eijck, gespeeld door Tom Schraven, achter de piano werken aan een nieuwe popsong. Direct is duidelijk dat we naar een acteur kijken met een groot talent voor pianospel en gevoel voor compositie. Sasja Slewak, gespeeld door Hanne Jacobs, komt op. Een energieke, prettige verschijning die direct een positieve tegenkleur vormt en duidelijk karakter aan het personage heeft weten te geven. Slewak, een tekstdichteres, heeft haar teksten naar de beroemde componist gestuurd om op artistiek vlak een succesvolle samenwerking aan te gaan. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot want ook op persoonlijk vlak hebben de twee duidelijk iets uit te zoeken.

 

Door gebruik te maken van live pianospel, prachtig uitgevoerd door Dick van der Stoep, zijn de acteurs in staat om te raken. Alhoewel er, naar mijn mening, niks mooier is dan harmonieuze samenzang zorgden hier de solo nummers voor echte hoogtepunten in dit avondvullende programma. De acteurs zijn aan elkaar gewaagd en op elkaar ingespeeld waardoor je als kijker alleen maar achterover hoeft te leunen, kan genieten en even alles mag vergeten. Na afloop voelt het dan ook bijna alsof je een weekendje weg bent geweest.

 

Wil jij ook (naar) een weekendje weg? Dan kan dit iedere donderdag-. vrijdag- en zaterdagavond tot en met 10 december.

 

EEN WEEKENDJE WEG

Naar teksten van Neil Simon

Bewerking, vertaling, decor en regie: Joop van der Linden

Met: Hanne Jacobs, Tom Schraven en Dick van der Stoep.

Première: 5 november 2016