STARTPAGINA.
EMAIL.
HET THEATER.
EERDERE PRODUCTIES.
JOOP.

Jan van Eijndthoven -schrijver van 'Trois Quart- studeerde in 1971 af als acteur. Tot de dag van vandaag speelde hij vele rollen bij diverse toneelgezelschappen, waaronder Toneelgroep Theater, Het Nationale Toneel, Oostpool, De Appel en Keesen&Co. Daarnaast was hij regelmatig te zien in Theater Het Hof en in gastrollen voor film en tv.

 

Tessa Tiesma is in 2013 afgestudeerd aan de opleiding muziektheater op ArtEZ in Arnhem. Momenteel speelt ze in de kindervoorstelling 'Wie gelooft Cassandra' van theatergroep Rank2012 en is ze op tournee met haar eindexamenvoorstelling 'De Dikke Dame'. Komend voorjaar zal Tessa beginnen met repeteren voor 'Feniks en co' bij Theater De Plaats. Daarnaast heeft ze met Lieke Dieltjens en Anne Ketelaar een muzikaal trio, genaamd 'Liefs van ons'.

 

 

Trois Quart

Een humoristische en ontroerende ontmoeting tussen een vader en zijn dochter.

Een acteur op leeftijd helpt zijn dochter, beginnend actrice, bij de voorbereidingen op haar eerste grote rol in een Griekse tragedie. Hoewel ze allebei de beste bedoelingen hebben blijkt hun verschil van inzicht over 'het vak acteren' haast onoverbrugbaar.

Vader, opgeleid als klassiek acteur, heeft grote moeite met het moderne, abstracte toneel waarbij 'een paleistuin wordt verbeeld door een grote zwarte doos'. De dochter vindt dat haar vader met al zijn drama elke creativiteit de kop indrukt. Terwijl ze repeteren in de woonkamer van de vader zie je ze langzaam afglijden naar de rand van de onontkoombare generatiekloof. Trois Quart weerspiegelt op komische wijze de o, zo herkenbare, maar niet te vermijden perikelen die ontstaan tussen ouders en kinderen.

 

20, 21, 22, 27, 28, en 29 maart

Aanvang 13.00 uur -  Entree € 12,50

De lunch is om 12.00 uur en kost € 10,-

(gelieve apart vooraf te reserveren)

met: Jan van Eijndthoven en Tessa Tiesma.

 

De lunch wordt in het theater uitgeserveerd en wordt verzorgd door de kookplaats.