STARTPAGINA.
EMAIL.
HET THEATER.
EERDERE PRODUCTIES.
JOOP.

VERSNIPPERD

Naar teksten van Tom Cole. Regie: Mark Colijn

Met: Elisaberth Loot-Verlee en Jan van der Smissen

Première 1 februari 2014

Een toneelstuk  waarin we een echtpaar ontmoeten dat samen oud geworden is. Elisabeth Loot-Verlee en Jan van der Smissen spelen een bewerking van About Time, of Hoog Tijd, zoals de vertaling van Coot van Doesburgh heet. Mary Dresselhuys en Johnny Kraaijkamp sr. speelden dit stuk in 1992. Het laat een dag uit het leven van dit met elkaar vergroeide echtpaar zien, dat zich afspeelt in de keuken rond de maaltijden van de dag: ontbijt, lunch, diner en het late hapje.

De voorstelling is verdeeld in deze momenten van de dag en we zien in de vier scènes hoe de echtelieden omgaan met elkaar en met het verschrikkelijke nieuws dat hen bereikt heeft: dat hij binnenkort dood zal gaan.

Versnipperd is ondanks dit tragische thema, een voorstelling waarin  ook veel te lachen valt. Door  tekstuele herhalingen, het schijnbaar langs elkaar heen praten en doordat het stel via het eten tot een hernieuwd liefhebben komt (ook in lichamelijke zin) , wordt het stuk luchtiger en herkenbaar.

Ze worstelen zich samen door de dag heen, van ontbijt naar lunch en van het avondeten tot het late hapje. Ze bespreken hoe ze er voor staan, wat oud worden voor hen betekent. Wat ze voor elkaar betekenen. De kinderen zijn verhuisd naar Amerika. Ze zijn op elkaar aangewezen.  Hoe is het om de dag te moeten doorbrengen waarin je met elkaars gebreken geconfronteerd wordt? Wat bespreken zij met elkaar? Hoe lukt het deze mensen, ondanks alles, om toch bij elkaar te blijven, van elkaar te houden?