STARTPAGINA.
EMAIL.
HET THEATER.
EERDERE PRODUCTIES.
JOOP.

 

8 mei 1938;  heel Rome loopt uit voor de historische ontmoeting tussen Hitler en Mussolini. De Führer is in Rome om een bondgenootschap met Il Duce te sluiten. Ook het voltallige gezin van Antonietta wil deze ‘bijzondere dag’ niet missen en verlaat vroeg in de morgen, opgetogen, het huis. Dan ontdekt Antonietta, die in haar eentje achterblijft, dat de kooi van de Beo open staat en de vogel gevlogen is. In haar zoektocht naar deze vogel ontmoet zij Gabriele, een overbuurman, die eveneens thuisgebleven is. Gabriele is homoseksueel en wacht op het moment dat hij door agenten weggevoerd zal worden.         

Reactie van een enthousiaste bezoeker in ‘De Gelderlander’ van 11-7-2013

 

Het Hof

Zien, zien, komt dat zien! We be­leefden afgelopen zaterdag een bij­zondere première in Theater Het Hof. Bijzonder al, omdat het nu eens geen verfilming is van een toneelstuk, maar `pesies-anne­summe' zoals onze Tante Fien za­liger het altijd zei. Want de film was het wereldberoemde werk van filmregisseur Ettore Scola. Werkelijk, een waagstuk om dat op toneel te brengen. Maar ook de theateracteurs brachten een mooi stuk werk op de planken.

Het verhaal van de twee die ach­terbleven toen de rest van Rome het bezoek van Hitler aan Mussoli­ni ging beleven. Acteurs Lilian van den Berg als huissloof Anto­nietta en Donat Ontskul als ho­mo Gabriele kunnen de vergelij­king met Sophia Loren en Marcel­lo Mastroianni glansrijk door­staan Met een mooie bijrol van conciërge Ali van Dijk en een we­reldprestatie van regisseur Peter van Bokhorst. Gek toch, dat 'mijn' krant niet met een recensie kwam?! De Arnhemmers mogen het in ieder geval niet laten afwe­ten.

Dus tot 4 augustus is het mot­to: zien, zien, komt dat zien!

Jaap Huurman, Arnhem

 

EEN BIJZONDERE DAG

Tekst: Etorre Scola

Bewerking en regie: Peter van Bokhorst.

Met: Lilian van den Berg, Ali van Dijk en Donat Ontskul.

Première: 6 juli 2013